Meergranen

Meergranenbrood wordt van meerdere graansoorten gemaakt.Bijvoorbeeld tarwe en maïs, gerst en rogge. Meergranenbrood kan gemaakt worden op basis van bloem en op basis van (volkoren)meel.

Voedingswaarde van meergranenbrood
De voedingswaarde van meergranenbroden verschilt omdat sommige op basis van bloem (basis voor witbrood) en andere op basis van (volkoren)meel worden gemaakt. Ook het gehalte aan voedingsvezels, vitamines en mineralen in meergranenbrood verschilt per soort. Dat komt doordat verschillende graansoorten verschillende voedingsstoffengehaltes hebben. Tot slot zijn veel meergranensoorten gedecoreerd met zaden of bevatten ze gebroken of hele graankorrels. Ook die hebben invloed op de voedingswaarde van het brood.

Om te weten of er veel of weinig voedingsvezels in een meergranenbrood zitten kun je kijken of het is gemaakt van volkorenmeel, (tarwe)meel of bloem. Een meergranenbrood waarvan volkoren meelsoorten het voornaamste bestanddeel zijn, zal meer voedingsvezels bevatten dan een meergranenbrood dat vooral bloem bevat.

bron: www.brood.net

Meergranen brood