Brood

Wit

Witbrood is brood gebakken van tarwemeel waar de kiem en de zemel geheel uit zijn gezeefd of gebuild.

Bruin

Bruinbrood is brood gebakken van tarwebloem waaraan zemelen zijn toegevoegd. De kiemolie ontbreekt.

Waldkorn

Waldkorn is een merknaam voor brood, geregistreerd door CSM Bakery Solutions. Waldkorn bestaat in Nederland sinds 1989 en in België sinds 1991.

Spelt

Speltbrood bevat niet méér of beter eiwit dan tarwebrood, de samenstelling van de koolhydraten is vergelijkbaar, speltbrood is een iets betere bron

Rozijnenbrood

Met de term rozijnenbrood doelt men op brood dat rijkelijk gevuld is met rozijnen.

Volkoren

Volkorenbrood is een bakproduct van volkorenmeel, melk of water, zout, gist, plantaardig vet, boter of margarine en eventueel suiker.

Desem

Desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met desem als rijsmiddel.